Иновативна сграда в София ускорява IT връзките на бизнеса със света

Снимка: Equinix

Глобалната компания Equinix откри втория си център за данни в София. Инвестицията е на стойност 19 млн. долара и целта му е да подпомогне бизнеса да се адаптира по-бързо и лесно в IT инфраструктурата. Сградата ще се захранва със 100 процента зелена енергия – практика, наложена от първия център на компанията в българската столица от 2016 г. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Очаква се новото съоръжение да стимулира инвеститори, искащи да разширят дейността си към Източна Европа и Близкия Изток. Центърът ще осигури на компаниите свързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация.

Още от рубриката

Връчване на годишните награди „Икономика на светло“

Нюансите сиво в българската икономика

Голяма част от българската икономика е законосъобразна и работи на светло, като плаща всички данъци, такси, работни заплати и осигуровки на наетите лица. Но има и такъв икономически сектор, който функционира нелегално или полулегално, а генерира..

публикувано на 03.07.19 в 11:16

За какво спестяват българите?

Спестовността е отличителна черта на българина. Това показват различни изследвания, най-новото сред които проучва причините сънародниците ни да заделят „бели пари за черни дни”. Финансовият анализатор Десислава Николова, която е част от портала..

публикувано на 25.06.19 в 11:25
Томислав Дончев на конференцията

Активните малки общини в България отчитат ръст на заетостта и доходите

Ключови за развитието на регионите са индустриалните зони, категоричен е вицепремиерът Томислав Дончев. Най-високи са заплатите в областите с най-голяма заетост, сочи анализ на Института за пазарна икономика. Транспортна инфраструктура,..

публикувано на 24.06.19 в 11:17