Иновативна сграда в София ускорява IT връзките на бизнеса със света

Снимка: Equinix

Глобалната компания Equinix откри втория си център за данни в София. Инвестицията е на стойност 19 млн. долара и целта му е да подпомогне бизнеса да се адаптира по-бързо и лесно в IT инфраструктурата. Сградата ще се захранва със 100 процента зелена енергия – практика, наложена от първия център на компанията в българската столица от 2016 г. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Очаква се новото съоръжение да стимулира инвеститори, искащи да разширят дейността си към Източна Европа и Близкия Изток. Центърът ще осигури на компаниите свързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация.

Още от рубриката

Под лозунга „Развитие, Мир и Благоденствие“ започна изграждането на газовата връзка между България и Гърция

Проектът за междусистемната газова връзка между България и Гърция, позната още като IGB, е от ключово значение за двете страни, но и за Балканите, Европа и света поради диверсификацията и сигурността на доставките, които предполага. В село..

публикувано на 23.05.19 в 12:50

Конкурентните предимства на България на Балканите

На фона на останалите балкански съседи България е едно добро място за инвестиции, смята старши икономист ът в Института за пазарна икономика Калоян Стайков. А когато правят комплексната оценка за страната , инвеститорите са много..

публикувано на 09.05.19 в 12:35

Проф. Емилия Ченгелова: Всеки четвърти българин се труди в сивата икономика

Между 25 и 30 на сто от всички българи участват в сивата икономика, показва изследване на БАН. Според учените колкото по-слабо развита е дадена икономика, толкова повече предпоставки има за прилагането на сиви практики. Както е известно, България..

публикувано на 23.04.19 в 11:10