Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба показва София през очите на италиански фотографи

Снимка: www.fotofabrika.org

От 21 май до 4 юни столичната галерия „Сердика“ показва гостуващата изложба на италианския фотоколектив Чезура„Фотобъстър“(Photobuster). Италианските фотографи пристигнаха в България преди няколко седмици и започнаха своите снимки в София. Настоящата експозиция показва как изглежда българската столица през техните очи. „Фотобъстър“ е част от проекта „Следите раняват“, финансиран от Столична програма “Култура“ 2019.

Фотоколектив „Чезура“ е основан през 2008 г. от група независими италиански фотографи. Основната им цел е продуциране на уникални фотографски проекти. Такъв е и „Фотобъстър“–проект за визуална грамотност, съставен от професионалисти в сферата на визуалните изкуства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20