Еднодневна изложба на умалени автомобили организират в Габрово

Снимка: facebook.com

Изложение за умалени модели на моторни превозни средства ще се проведе тази събота /06.07/ в зала "Орловец" в Габрово. Посетителите ще могат да видят хиляди модели, различни по вид и дизайн –от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала. Ще бъдат представени модели на световно известни производители в почти всички мащаби, като най-силно ще бъдат застъпени мащабите 1:87, 1:43, 1:24 и 1:18. Ще има интересни умалени модели на „Ферари“, „Мерцедес“; на автомобили от филмовите поредици за Джеймс Бонд, „Бързи и яростни“ и др; различни по мащаб рали автомобили, както и една от най-добрите колекции в България на машините на Себастиан Льоб. В Габрово ще гостува една от най-внушителните колекции на „Мерцедес“ ДТМ модели и най-голямата колекция у нас на Jada Toys в мащаб 1:24. Изложението не може да мине без традиционните за нашето минало модели като „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и др. Ще бъдат показани и уникални модели на камиони в мащаби 1:87 и доста строителна техника, ръчно изработени модели на танкове и друга военна техника. Един от колекционерите ще представи над 300 експоната на полицейски автомобили от различни държави.

Още от рубриката

Български учени предлагат стратегия за развитието на изкуствения интелект

Учени от Българската академия на науките представиха в Министерския съвет рамка на Национална стратегия за развитие на изкуствения интелект. Документът цели да подпомогне изработката на Национална стратегия за развитието на изкуствения интелект в..

публикувано на 14.07.19 в 10:05

Българите по света с още по-добри условия за следване в български висши училища

През 1993 г. висшите учебни заведения в България отвориха врати за българските общности извън пределите на страната. За да учат в български университет кандидат-студентите от българските диаспори, трябва да отговарят на няколко условия: да са с..

публикувано на 13.07.19 в 10:10

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и..

публикувано на 13.07.19 в 08:30