Еднодневна изложба на умалени автомобили организират в Габрово

Снимка: facebook.com

Изложение за умалени модели на моторни превозни средства ще се проведе тази събота /06.07/ в зала "Орловец" в Габрово. Посетителите ще могат да видят хиляди модели, различни по вид и дизайн –от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала. Ще бъдат представени модели на световно известни производители в почти всички мащаби, като най-силно ще бъдат застъпени мащабите 1:87, 1:43, 1:24 и 1:18. Ще има интересни умалени модели на „Ферари“, „Мерцедес“; на автомобили от филмовите поредици за Джеймс Бонд, „Бързи и яростни“ и др; различни по мащаб рали автомобили, както и една от най-добрите колекции в България на машините на Себастиан Льоб. В Габрово ще гостува една от най-внушителните колекции на „Мерцедес“ ДТМ модели и най-голямата колекция у нас на Jada Toys в мащаб 1:24. Изложението не може да мине без традиционните за нашето минало модели като „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и др. Ще бъдат показани и уникални модели на камиони в мащаби 1:87 и доста строителна техника, ръчно изработени модели на танкове и друга военна техника. Един от колекционерите ще представи над 300 експоната на полицейски автомобили от различни държави.

Още от категорията

Българската кралица на брейка Queen Mary с квота за Олимпиадата в Париж

С брейкинг някога уличните банди разчиствали сметките си, но днес той пълни залите единствено заради шоуто с експлозивни елементи, шеметен ритъм и креативен стил. И макар брейк танците да се доближават до изкуството, те вероятно ще дебютират като..

публикувано на 15.10.19 в 11:30

Инсинераторът в центъра на София повдига въпроси без ясен отговор

Изгарянето на отпадъци в София се обмисля от Столична община и „Топлофикация София“ още от 2008 г. Оттогава досега обаче, общината не отчита положителните развития в законодателството за управление на отпадъци в Европейския съюз, нито най-добрите..

публикувано на 14.10.19 в 11:45

Наградите „Джон Атанасов” 2019 – отворен код за напредък в науката

През октомври е рождената дата на Джон Атанасов – българинът, работил в областта на математиката, физиката и инженерните науки в САЩ, когото наричаме „баща на електронния компютър“. На негово име у нас е учредено престижно държавно отличие, което..

публикувано на 09.10.19 в 13:04