Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еднодневна изложба на умалени автомобили организират в Габрово

Снимка: facebook.com

Изложение за умалени модели на моторни превозни средства ще се проведе тази събота /06.07/ в зала "Орловец" в Габрово. Посетителите ще могат да видят хиляди модели, различни по вид и дизайн –от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала. Ще бъдат представени модели на световно известни производители в почти всички мащаби, като най-силно ще бъдат застъпени мащабите 1:87, 1:43, 1:24 и 1:18. Ще има интересни умалени модели на „Ферари“, „Мерцедес“; на автомобили от филмовите поредици за Джеймс Бонд, „Бързи и яростни“ и др; различни по мащаб рали автомобили, както и една от най-добрите колекции в България на машините на Себастиан Льоб. В Габрово ще гостува една от най-внушителните колекции на „Мерцедес“ ДТМ модели и най-голямата колекция у нас на Jada Toys в мащаб 1:24. Изложението не може да мине без традиционните за нашето минало модели като „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и др. Ще бъдат показани и уникални модели на камиони в мащаби 1:87 и доста строителна техника, ръчно изработени модели на танкове и друга военна техника. Един от колекционерите ще представи над 300 експоната на полицейски автомобили от различни държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06