Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Николов - Дизела завоюва 2-рото място на Olympus Marathon в Гърция

Снимка: @Dislfanclub

Olympus Marathon събра най-добрите състезатели в света и ги отведе до дома на боговете – Олимп. Това бе седмият старт от Световните серии по Скайрънинг. Трасето беше с дължина 44 км, 3200 м денивелация, а най-високата точка – 2780 м. След силно оспорвано състезание, битката за първото място беше решена в последните минути. Кирил Николов завърши на минута и половина след победителя, а през по-голямата част от трасето държеше челната позиция.

Това е четвъртото участие за Николов в гръцкото състезание, като тазгодишният му резултат е най-добрия до момента – 4:33:01. Първото място при мъжете спечели мароканецът Заид Аит Малек - 4:31:47. След финала, българинът сподели, че има дни, в които бягането му върви и чувства краката си по-леки. Той изрази радостта си от факта, че е подобрил най-успешното си време от трасето с почти 11 мин.

След Olympus Marathon Кирил се изкачва до шестата позиция в Генералното класиране, със 188 точки. Следващото състезание пред най-известния ни маратонец ще е BUFF® Epic Trail 42 km, на 14 юли в Испания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10

ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София победи "Левски" с 2:0 в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Червените не дадоха шансове на съперника си пред над 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".  На мач като на война - рекордни количества бомбички за..

публикувано на 07.04.24 в 17:18
Карлос Насар

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете. В изхвърлянето 19-годишният..

публикувано на 07.04.24 в 09:24