Български пътешественик помага на две деца

Снимка: личен архив

Крум Крумов, български пътешественик, преводач и триатлонист, започна благотворително пътуване с велосипед от Созопол до испанския град Сантяго де Компостела /Santiago de Compostela/. Целта му е да събере средства за лечението на две деца: 3-годишно българско момченце и 12-годишно момиче от българо-полски произход. Чрез социалните мрежи Крум вече обяви благотворителната си кампания в България и в Полша. Пътешественикът ще измине общо 5000 километра. Символичен е маршрутът на неговото пътуване. Началото е от църквата Св. Св. Кирил и Методий в Созопол. След това Крумов ще мине през балканските страни и Италия. А от Франция ще поеме по известния поклоннически път на свети Яков, посветен на Яков Заведеев /един от 12-те Христови апостоли/ и ще стигне до църквата Свети Яков в Компостела.


Още от категорията

Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна..

публикувано на 19.10.19 в 10:10

Българските ученици са сред най-силните на международни олимпиади по природни науки

София Тех парк е домакин на инициативата Science bricks − Наука с кауза. Целта е да се популяризират постиженията на учениците с медали от международни олимпиади. На една сцена се представят водещи учени със своите интересни открития и хипотези,..

публикувано на 19.10.19 в 08:05

Парашутистите имат какво да разкажат на бъдните поколения

В България 18 октомври се чества като Ден военния парашутист. Навършват се 75 години от събитието, определило този празник. Това е бойното кръщение на 1-ва парашутна дружина на 18 октомври 1944 – щурмът на укрепената позиция Стражин в днешна..

публикувано на 18.10.19 в 08:00