Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български пътешественик помага на две деца

Снимка: личен архив

Крум Крумов, български пътешественик, преводач и триатлонист, започна благотворително пътуване с велосипед от Созопол до испанския град Сантяго де Компостела /Santiago de Compostela/. Целта му е да събере средства за лечението на две деца: 3-годишно българско момченце и 12-годишно момиче от българо-полски произход. Чрез социалните мрежи Крум вече обяви благотворителната си кампания в България и в Полша. Пътешественикът ще измине общо 5000 километра. Символичен е маршрутът на неговото пътуване. Началото е от църквата Св. Св. Кирил и Методий в Созопол. След това Крумов ще мине през балканските страни и Италия. А от Франция ще поеме по известния поклоннически път на свети Яков, посветен на Яков Заведеев /един от 12-те Христови апостоли/ и ще стигне до църквата Свети Яков в Компостела.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35