Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпомагат туризма с откриване на специалност за екскурзоводи в Бургаския университет

Снимка: БГНЕС-архив

Недостигът на кадри в сферата на туризма е причина за появата на нова специалност в Колежа по туризъм, който е част от Бургаския университет. От тази година там ще се обучават екскурзоводи и аниматори. Освен че ще учат теория за управлението на туроператорската и турагентската дейност, те ще имат занятия и на терен. Обучението за екскурзоводи ще трае 3 години, като акцентът ще бъде върху усвояването на практически умения. За целта студентите ще провеждат стаж в туристически фирми. Вече е факт и първото споразумение за съвместна дейност с конкретен туристически обект – това е община Средец, на чиято територия се намира античния и средновековен град „Деултум“ , който понастоящем е археологически резерват, известен като най-старата римска колония по българските земи.

Деултум Снимка: архив




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15