Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провежда се втори тур на местните избори в България

Снимка: БГНЕС

От 07:00 до 20:00 часа местно време, днес в България се провежда втори тур на местните избори там, където на първия кандидатите за кметове не са събрали повече от 50% от подадените валидни гласове. След като на първия тур, проведен на 27 октомври, бяха избрани кметове на общо 168 общини, днес втори тур има в 97 общини, 377 кметства и 31 района. При общо 27 областни града балотаж се провежда в 18, включително и в столицата София. Съперници на балотажа са двамата кандидати, получили на първия тур най-много гласове в съответното населено място. В три кметства на страната на балотаж се явяват трима кандидати, тъй като двама от тях на първи тур са получили равен брой действителни гласове. Ако и на балотажа двама кандидати получат равен брой действителни гласове, тогава се насрочват нови избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34