Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 170 събития в седмото издание на Нощ на театрите

Дискусии, пърформанси, изложби, „отворени врати“, разходки зад кулисите, импровизационни спектакли, концерти, поетични рецитали и още много арт-изненади, са гарантирани за участниците в събитията, организирани в дните от 11 до 16 ноември по повод европейската инициатива Нощ на театъра. Кампанията тази година е под надслов „Ти променяш играта. Играта променя теб“.

Повече от 1500 артисти от различни театрални трупи и жанрове представят своите продукции на над 90 различни места в 18 български града. За седма година Нощта на театрите предлага на изкушените експеримент с време и пространство като въвлича зрителите от различни възрасти в театрално приключение от сутринта на 16 ноември до полунощ.Шест кина в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас пък излъчват специални прожекции, посветени на европейската инициатива. Пълната програма на събитието ще откриете тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10
Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29