Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Държавният бюджет ще бъде приет преди Коледа

Снимка: БТА

Разглеждането на държавния бюджет за 2024 г. да започне през следващата седмица в пленарната зала, а утре (7 декември) – обсъждането на предложенията за промени в данъчните закони. За това се договориха финансовият министър Асен Василев и председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев, предаде репортерът на БНР Мария Филева.


Двамата разговаряха ден след заканата на ГЕРБ да бойкотира предложените от правителството законопроекти заради "политическото уволнение" на директора на болница "Пирогов". Според Асен Василев новият бюджет ще бъде одобрен преди Коледа.

Финансовият министър коментира и ситуацията около уволнението на болничния директор Валентин Димитров, но отрече да е заявил пред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че казусът с оставката е глупост. "Това, което се обадих вчера да кажа на г-н Борисов, е че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо кой шеф на болница. И че моето мнение е, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за провежданата политика, най-правилното е да си подаде оставката", поясни Асен Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10

Почти половината българи са скептични към въвеждането на еврото

47% от българите не са съгласни с твърдението, че влизането на България в еврозоната ще доведе до тласък на българската икономика и ще повиши жизненият им стандарт. Това показва национално проучване на агенция "Маркет линкс". То е проведено сред..

публикувано на 10.05.24 в 14:37