Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Богдан Богданов:

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Богдан Богданов
Снимка: Савина Спасова

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по повод индексацията на цените на трите мобилни оператори от 1 февруари.

Трета поредна година операторите обявяват едновременно по-високи цени на услугите си, позовавайки се на клаузи в договорите с потребителите.

Министърът обясни, че първата среща с представители на мобилните оператори ще се състои през следващата седмица. На нея трябва да станат ясни аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да се видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на държателите на услугата.

Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира Богдан Богданов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10