Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкоатлетът Карлос Насар спечели четвърта европейска титла за България

Карлос Насар
Снимка: БТА

Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в София. Направи го със световен рекорд за младежи в изхвърлянето от 176 кг.

Пред препълнените трибуни в столичната “Арена София” 19-годишният тежкоатлет заслужи златния медал при мъжете с двубой от 391 кг, оставяйки след себе си италианеца Антонино Пицолато с 380 кг и молдовеца Марин Робу с 378 кг.

Още в изхвърлянето Карлос Насар даде заявка, че ще бъде без конкуренция – вторият успешен опит му осигури титлата в движението, а с третия постави световния рекорд за младежи. В изтласкането той стартира с успех на 208 кг, последван на 215 кг. И макар за третия опит да беше заявил тежест от 224 кг, достатъчна за световен рекорд при мъжете, не му се наложи да пробва, тъй като италианецът се провали на 222 кг.

България има вече четири титли от европейското в София след златните медали на Ангел Русев до 55 кг, Габриел Маринов до 61 кг и Божидар Андреев до 73 кг.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47