Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна на полуфиналите в Ротердам

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров няма да спори за титлата на турнира на твърди кортове в Ротердам с награден фонд от 2,2 млн. евро. На полуфиналите той загуби с 4:6, 3:6 от австралиеца Алекс Де Минор.

Българският тенисист допусна пробив в първия гейм и на двата сета – достатъчен на съперника му, за да спечели двубоя. С още един пробив във втория сет Алекс Де Минор затвори срещата и на финала ще се изправи срещу италианеца Яник Синер.

С достигането си до този етап на турнира Григор Димитров спечели 200 точки за световната ранглиста и 114 490 евро от наградния фонд.

Следващия турнир, на който тенисистът ще участва, започва на 26 февруари в Акапулко.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Общо два бронзови медала за Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн завърши трета на финала с обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Така с два бронзови медала – единия спечелен вчера в многобоя, тя завърши участието си на турнира. Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в..

публикувано на 28.04.24 в 15:11
Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00