Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Молдова ще си сътрудничат в областта на земеделието

Снимка: архив

Проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на земеделието и храните между Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Молдова одобри правителството на днешното си заседание. 

С подписването на меморандума ще бъде създадена нормативна рамка за бъдещото развитие на двустранните отношения в областта на безопасността на храните, растениевъдството, животновъдството, развитието на селските райони, лозаровинарския сектор и аграрната наука. Предвиждат се обмен на информация, трансфер на експертни познания и обучение в областта на земеделието между двете страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40

Над 1/5 от българите живеят под прага на бедност

Линията на бедност в България през 2023 г. е 637,92 лв. Година по-рано показателят е бил 525,92 лв., обяви Националният статистически институт. При последния размер на линията, под прага на бедността са живяли 1,3259 млн. българи, или 20,6% от..

публикувано на 26.04.24 в 14:06
5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30