Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите обвинени за шпионаж във Великобритания не се признаха за виновни

Снимка: БНР

Обвинените петима българи, че са част от руска шпионска мрежа във Великобритания, пледираха пред Централния наказателен съд (Old Bailey) в Лондон, че са невинни.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са обвинени в заговор и шпионаж между август 2020 г. и февруари 2023 г.". Те отрекоха и обвиненията, че са притежавали 18 фалшиви документи, сред които български, британски, френски, хърватски, чешки, гръцки, италиански и словенски паспорти, както и испанска лична карта и чешка шофьорска книжка.

Шестият българин Тихомир Иванчев, арестуван преди месец, не пледира по делото. Следващо заседание на съда е на 16 май. Ръководителят на групата Ян Марсалек е издирван от германската полиция за финансови злоупотреби и се предполага, че се укрива в Русия


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37