Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни пролетен край на седмицата и дъждовен Благовец

Снимка: личен архив

В неделя минималните температури в България ще са между минус 2 и 7°, в някои котловини до 0°, в София 2°. През деня ще е слънчево. След обяд на северозапад ще се заоблачи и вечерта на места ще завали. Максималните температури ще са между 17-22°, в столицата 17°.

По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са 10-11° на север до 18-20° на юг. Морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево. След обяд над западните масиви ще се заоблачи, а вечерта и завали. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 12°, на 2000 м. до 3°.

В понеделник ще е облачно. От северозапад на югоизток ще превалява дъжд, в планините над 1300 м. сняг. Максималните температури ще са между 9 и 14°.

В Европа над по-голямата част ще е облачно, ветровито и с валежи. Значителни дъждове ще има в Бенелюкс, Южна Германия и Централна Украйна. Слаби валежи се очакват на югозапад в Пиренейския п-ов, във Франция, Италия, Полша, Беларус и Прибалтика. В Алпите, Финландия и Скандинавския п-ов ще вали сняг. Предимно слънчево ще е в Северна Испания, Южна Франция и Централното Средиземноморие.

На Балканите на запад и в Румъния времето ще е много динамично – облачно, ветровито, на места с дъждове, в планините ще вали сняг. На изток облачността ще е разкъсана до слънчево.

В Лондон, Париж ще е 12 и 11°. В Берлин и Москва се очакват 8 и 7°. В Рим ще е 18°. В Атина и Белград ще е 19 и 11°, в Букурещ и в Истанбул 21 и 14°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 12 и минус 4°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3 и 2°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 26 и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23 и 25°. В Дубай ще е 29°, в Йерусалим 16°. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15