Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съгласувани са проектите за трансгранично сътрудничество по програмата Interreg

Снимка: БНР

Бордът на Стратегическия съвет за трансгранично сътрудничество по програма Interreg България – Сърбия 2021-2027 одобри списък с 9 проекта и 3 резервни проектни идеи за изпълнение.

Четвъртото заседание на съвета се проведе в Монтана. Съпредседатели бяха Златко Живков, кмет на община Монтана и Драгана Стоянович от Агенцията за регионално развитие "Юг". Програмата обхваща областите  Видин, Монтана, Враца, София област, Перник и Кюстендил на територията на България и областите Бор, Зайчар, Нишава, Топлица, Пирот, Ябланица и Пчиня на територията на Република Сърбия.

Общият бюджет на проектните идеи от одобрения списък на териториалната стратегия е близо 8,5 млн. евро. Всеки от проектите може да бъде с бюджет между 500 000 и 1 000 000 евро. Срокът за изпълнение е от 1 до 2 години. Очаква се списъкът с проектните идеи да бъде одобрен от Европейска мониторингова комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преходът на АЕЦ "Козлодуй" от руско на американско гориво започва през май

Преходът от руското ядрено гориво на "ТВЕЛ" към американското на "Уестингхаус" ще започне през май със зареждане на 43 касети в активната зона на реактора на пети блок на АЕЦ "Козлодуй". Процесът на замяна на касетите ще продължи 4 години. Това..

публикувано на 30.04.24 в 16:38

200 млн. лв. нов дълг вероятно ще бъде набран в средата на май

Двеста милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран на 13 май т.г., става ясно от страницата на Българската народна банка. На тази дата е обявен аукцион за шестмесечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25%. Това е втората емисия..

публикувано на 27.04.24 в 15:33

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40