Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ: Шефът на военното разузнаване е в контакт с руските служби

Атанас Атанасов
Снимка: БТА

"Шефът на служба "Военно разузнаване" Венелин Венев поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация", това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. По думите му в момента се провежда предизборно многофункционално мероприятие за компрометиране на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Част от тази схема е операцията срещу шефката на "Митниците" Петя Банкова, назначена от Асен Василев (ПП), с цел да се внуши, че има контрабандни канали, които пълнят партийни каси. 
Според Атанасов, атаката по главния секретар на МВР Живко Коцев е заради предстоящите избори с цел "да се осигури чадър над купувачите на гласове на ГЕРБ и ДПС". Той също така заяви, че като вътрешен министър Калин Стоянов (министър на вътрешните работи в оставка и предложен за същия пост в новия служебен кабинет) обслужвал интересите на ГЕРБ и ДПС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България настоява ЕС да отправи към Скопие силно послание за реформи

Европейският съюз трябва да отправи силно послание към Северна Македония да изпълни стриктно поетите ангажименти и да предприеме без отлагане необходимите реформи, като най-важно условие за евроинтеграция на страната – посочи в изказване..

публикувано на 22.05.24 в 12:04

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26