Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма да се променя за теб"

Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че последните години живее във Финландия, тя продължава да работи с български музиканти по самостоятелните си песни. Така е и във втория ѝ сингъл на български език "Няма да се променя за теб" – в него за първи път музикален продуцент е китаристът, аранжор и бендлидер Ангел Дюлгеров, който е автор на аранжимента. Музиката и текста е написала самата Лидия, която споделя, че песента се е родила много бързо и спонтанно. За идеята на песента казва:

"Посланието, което искам да предам чрез тази песен е вдъхновено от жените, които се борят с вятърни мелници в любовта. В крайна сметка единствено тя или нейната липса може да ни накара да потеглим в съвсем различна посока."

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 години от създаването си празнува Хор "Ваня Монева"

Вече три десетилетия космическите гласове на певиците в един от най-популярните български фолклорни хорове, под художественото ръководство на маестра Ваня Монева, вълнуват публиката у нас и по света. Хор "Ваня Монева" празнува кръглата..

публикувано на 30.04.24 в 10:15

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи..

публикувано на 29.04.24 в 06:00

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35