Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще работи за широко ляво обединение

Снимка: БТА

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “Ще направим дискусия за модерна лява политика и обща алтернатива на статуквото и на модела на досегашното управление”, добави тя.

Корнелия Нинова изрази надежда да бъде поставено началото на широко ляво обединение, скрепено с декларация за лява алтернативна политика.

На заседанието е била одобрена платформата за европейските избори – преди това обсъдена от всички партийни структури. По думите на лидера, в нея са залегнали шест принципа и десет конкретни теми.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България настоява ЕС да отправи към Скопие силно послание за реформи

Европейският съюз трябва да отправи силно послание към Северна Македония да изпълни стриктно поетите ангажименти и да предприеме без отлагане необходимите реформи, като най-важно условие за евроинтеграция на страната – посочи в изказване..

публикувано на 22.05.24 в 12:04

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26