Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

Снимка: zelenodvizhenie.bg

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя ще участва самостоятелно или в друга коалиция.
"Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи", смятат от "Зелено движение". Според тях направените компромиси са довели до отлив на доверие към ПП-ДБ, липсвали са и положителни промени, свързани с околната среда и устойчивия енергиен преход.
"Зелено движение" излъчи трима депутати в 49-ия парламент – Даниела Божинова, Васил Тодев и Владислав Панев. В началото на годината Панев стана съосновател на надпартийни клуб "Ускорение", след като през 2023 г. не беше преизбран за съпредседател на "Зелено движение".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28