Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Първи май дъжд ще вали само в планините

Снимка: БГНЕС

В сряда, 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в столицата 18°.

По Черноморието ще е облачно, но само на изолирани места слабо ще превали. Температурите на въздуха ще са 15-18°. Морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала. 

Над планините ще е облачно и ветровито. След пладне над много масиви ще превали. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 12°, на 2000 м до 6°. 

В четвъртък ще е облачно с кратки валежи на североизток и югозапад. Температурите в страната ще се понижат. 

В Европа май ще започне със значителни валежи на запад в Пиренейския п-ов. Над Североизточна Испания ще вали сняг. Значителни дъждове се очакват във Франция, Корсика, Сардиния и в Италия. В Алпите ще вали сняг. Над Британските о-ви и Скандинавския п-ов ще е облачно, но без валежи. Над Централна и Източна Европа, и Прибалтика, ще е слънчево. 

На Балканите облачността ще е значителна и ще вали над западния дял. На изток облачността ще е разкъсана, след обяд и значителна, но само на места в планините ще превали слабо. 

В Лондон ще е 18 , Париж и Мадрид 15 – 16°, в Истанбул 17°. В Рим и Москва се очакват 19°, в Атина 26°, в Букурещ и Белград съответно 23 - 24°. Най-топлата европейска столица ще е Берлин с 28°. 

Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 14 и 8°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е 19°, в Лос Анджелис се очакват 23°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 28 и 29°. В Буенос Айрес ще 19, в Рио де Жанейро 32°, в Дубай и в Йерусалим ще е съответно 35 и 22°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10