Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Росен Карамфилов

Росен Карамфилов спечели литературната награда "Владимир Башев"

25-годишният Росен Карамфилов , автор на стихосбирката "Церебрална поезия" и син на покойния художник Кольо Карамфилов , спечели Национална литературна награда "Владимир Башев".  Отличието се присъжда от половин век насам на млад автор до 32 години,..

публикувано на 18.12.17 в 20:44
д-р Димитър Пейчинов и д-р Елена Бангеева

Заедно в живота и професията

Тя е акушер-гинеколог в ПСАГБАЛ „Света София” /бившата „Тина Киркова”/, а той е коремен хирург в Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Царица Йоанна”/ известна като ИСУЛ/. Те са млади специалисти, но всеотдайни в професията. Отговорни, стриктни, но освен това..

публикувано на 17.12.17 в 18:23
Георги Лушнарев в Музея на народното творчество

Георги Лушнарев: Народната песен се намира на последната дупка на кавала

"Аз влагам цялата си енергия за българската народна музика" , казва големият изпълнител от Беломорска Тракия Георги Лушнарев, който с група “Шарен гердан” е обиколил и най-далечните кътчета на страната ни. „Каквото и да говорим..

публикувано на 03.12.17 в 17:15
Богдана Карадочева

Богдана Карадочева: Музиката е нещо извънземно, а поетите са докоснати от Бога

Майката на Богдана Карадочева й е казала, че тя е започнала да пее от момента, в който е престанала да плаче. Родителите й са били почитатели на оперната музика и са се надявали тяхната дъщеря да поеме по пътя на класическите произведения, но..

публикувано на 25.11.17 в 18:11
Валентин Танев

Актьорът Валентин Танев: Театърът ми дава баланса между сивото ежедневие и възвишеното

Актьорът от Народния театър Валентин Танев навърши 60 години. За юбилея си той направи един театрален маратон по сцените в София с осем различни спектакъла. Нарича тези постановки срещи – учители , защото са свързани с общуването му с различни..

публикувано на 26.10.17 в 16:53
Гергана Хрисчева

Премиера на третата стихосбирка на Гергана Хрисчева

На 5 октомври е премиерата на третата стихосбирка на Гергана Хрисчева , журналист от БНР, програма "Хоризонт". Тя се казва "Слънцестоене" и е посветена на нейните родители, като темите са за любовта, за пътуванията на духа, за катарзиса, през..

публикувано на 28.09.17 в 15:12
Рашко Младенов

Актьорът Рашко Младенов: Музиката е голямата ми любов, а театърът е моята страст

Рашко Младенов започва да свири на пиано още на 5 години. Това отнема част от детството му, но сега актьорът осъзнава колко важно и полезно е било посвещаването му на музиката. След това завършва Музикалното училище в София и отива в казармата...

публикувано на 27.09.17 в 16:59
Стефка Берова

Стефка Берова: Заради вас живея, заради вас направих моите песни

Актрисата и певица Стефка Берова започва да пее още от съвсем, съвсем малка, когато дядо й Стефан с огромните мустаци, силно миришещи на тютюн, я качвал на коленете си и й казвал Айде, Фано, пей ми! . И тя пеела, за да я пусне по-бързо, защото..

публикувано на 22.08.17 в 17:20

Олег Ковачев: Имах щастието да се докосна до двама български гении – Валери Петров и Георги Аспарухов

Аз съм имал щастието да се докосна до двама български гении – единият е Валери Петров, а другият е Георги Аспарухов. И двамата български гении бяха много скромни и добри хора , това разказа Олег Ковачев – режисьор на документалния филм..

публикувано на 30.06.17 в 12:38

Японски занаяти гостуват в СБХ

Непознатият свят на занаятите от Япония може да се разкрие пред вас, ако до 6-и юли посетите галерията на Съюза на българските художници.Там бе открита уникална изложба, която представя богатството на занаятите от Тохоку. Това е японският район,..

публикувано на 27.06.17 в 09:35
Подкасти от БНР