Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдените случаи на коронавирус в България станаха 62

Снимка: БГНЕС

От 240 направени проби на 16 март 10 са положителни, уточни ръководителят на Националния оперативен щаб за COVID-19 генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Повечето от пациентите са на домашно лечение, а само 16 са в болници. Още информация ТУК

На профилактични тестове са се подложили премиерът Бойко Борисов, ген. Мутафчийски и всички членове на оперативния щаб. Пробите на всичките са отрицателни.

Заради разрастващата се пандемия, Европейската комисия предлага поне 30-дневна забрана на допускането в Европейския съюз на граждани на всички останали страни по света. "Колкото по-малко хора пътуват към съюза, толкова по-голям шанс ще имаме за овладяване на коронавируса", заяви председателката на еврокомисията Урсула фон дер Лайен след проведена видео конференция с лидерите на страните от Г-7.

По-рано днес, Германия затвори частично границите си с пет държави - Франция, Австрия, Швейцария, Дания и Люксембург. Германската гранична полиция ограничи достъпа до територията на Германия. Забраната за влизане не важи за доставчиците на стоки и за трансграничните работници.

Междувременно, продължават инициативите в подкрепа на медиците, полагащи грижи за болните. Пловдивският митрополит Николай разпореди всяка вечер от 21:00 до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в Пловдивската епархия в тяхна чест. 

Полезно:

  • По въпросите на COVID-19 е разкрита гореща телефонна линия: +359 2 807 87 57.
  • В помощ на пътуващите в чужбина всекидневно се публикува актуална информация от Ситуационния център  на Министерството на външните работи.   
  • Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса. 
  • Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще открите на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00