Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

276 българи са инфектирани с COVID-19

Открива се DMS линия в подкрепа на българските медици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

33 са случаите на заразени с коронавирус за последните 24 часа, 276 са положителните проби (общо), съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски. 7473 легла са подготвени в болниците, 1137 от тях са в София, над 1000 са интензивните легла с респиратори.

Новите области със заразени са Кърджали и Хасково, в Бургас са установени инфекции при 22-годишна жена и две деца на 3 и 8 години. В Пловдив има 4 случая - двама мъже и две жени над 50-годишна възраст, в Кюстендил - 57-годишен мъж. Няма нови интубирани случаи, каза д-р Мутафчийски. Запис от сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ще намерите ТУК

Обмисля се идеята, ако в едно семейство има заразен, цялото семейство да бъде поставено под карантина.

Открита е DMS линия за набиране на средства в подкрепа на българските медици, Краткият номер е 17777 с текст на латиница DMS SOLIDARNOST. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково за борба с пандемията с коронавирус. Това разказа самият той в Скайп интервю за bTV. Така, първата ни ракета стана второто голямо име в родния спорт, което дарява след Димитър Бербатов. Димитров сподели, че в момента е в Калифорния, където е останал след като беше отменен турнирът в Индиън Уелс. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 26 март 2024 г.

В "България днес" на  26 март говорим за бежанците от Източна и Беломорска Тракия, които намират подслон в пределите на България в началото на ХХ век. Към историческите събития ни връща честването на Деня на..

публикувано на 26.03.24 в 19:00

България днес – 25 март 2024 г.

Благовещение е! На днешния християнски празник на жената, в предаването "България днес" на Радио България, ще говорим за вярата, думите и истината в нас и около нас. Ще отбележим няколко важни събития, който ще бележат днешния 25 март - Денят на..

публикувано на 25.03.24 в 19:00

България днес – 22 март 2024 г.

В "България днес" на 22 март отбелязваме Световния ден водата, говорим за историята и употребата на термалните извори в столицата. Обобщаваме събитията от изминалата седмица на Балканите, след което се отправяме към Рим, където е организирана фотографска..

публикувано на 22.03.24 в 19:00