Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID-19 в България: Броят на заразените нараства на 449

Снимка: Pixabay.com

Новите случаи на инфектиране с коронавируса за последното денонощие са 37, с което общият брой на заразените в България става 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Новата област с инфекция е Видин. В болница там е приет мъж на 56 години.  

В София новите случаи на коронавирус са най-много - 20. В другите области новите случаи се разпределят, както следва: в Благоевград - 3, Смолян – 4, Варна – 3, Добрич – 2, Пловдив – 1, Пазарджик – 1, Монтана – 1, Велико Търново – 1, Видин - 1. 

167 от болните са в лечебно заведение, 17 - в тежко състояние. 

Излекуваните от коронавирус у нас досега са 25 души. Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният - на 80. Средната възраст на излекуваните е 45 години. 

Смъртните случаи на COVID-19 у нас са общо 10. Средната възраст на починалите спада от 66 на 61,7 години. 

Две съмнителни проби от народни представители ще бъдат доуточнявани в рамките на деня. Във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати, а в другата болница - "Софиямед", където тестват народни представители, резултатите са отрицателни, съобщи още ген. Мутафчийски.

Изследването на народните представители се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус. Днес предстои да бъде тестван и персоналът, работещ в Народното събрание.

Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и специалната секция на БНР в  по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриeте на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00