Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

COVID-19 в България: Броят на заразените нараства на 449

Снимка: Pixabay.com

Новите случаи на инфектиране с коронавируса за последното денонощие са 37, с което общият брой на заразените в България става 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Новата област с инфекция е Видин. В болница там е приет мъж на 56 години.  

В София новите случаи на коронавирус са най-много - 20. В другите области новите случаи се разпределят, както следва: в Благоевград - 3, Смолян – 4, Варна – 3, Добрич – 2, Пловдив – 1, Пазарджик – 1, Монтана – 1, Велико Търново – 1, Видин - 1. 

167 от болните са в лечебно заведение, 17 - в тежко състояние. 

Излекуваните от коронавирус у нас досега са 25 души. Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният - на 80. Средната възраст на излекуваните е 45 години. 

Смъртните случаи на COVID-19 у нас са общо 10. Средната възраст на починалите спада от 66 на 61,7 години. 

Две съмнителни проби от народни представители ще бъдат доуточнявани в рамките на деня. Във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати, а в другата болница - "Софиямед", където тестват народни представители, резултатите са отрицателни, съобщи още ген. Мутафчийски.

Изследването на народните представители се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус. Днес предстои да бъде тестван и персоналът, работещ в Народното събрание.

Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и специалната секция на БНР в  по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриeте на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България


Още от категорията

Жени Начева, Тодор Кантарджиев, Данчо Пенчев

Covid-19 в България: Ден 90

Нов начин на оповестяване на данните за Covid-19 От днес институции, граждани и медии получават информацията за хода на заболеваемостта чрез Националната информационна система. Право да въвеждат данни имат 77 болници и 144 лаборатории в страната...

публикувано на 05.06.20 в 18:24

Covid-19 в България: Ден 89

Край на брифингите за коронавируса, щабът продължава работа до края на годината На стотния си ден Националният оперативен щаб прекрати всекидневните пресконференции по решение на премиера Бойко Борисов. Занапред информацията за заразените с коронавирус..

публикувано на 04.06.20 в 18:32

Covid-19 в България: Ден 88

Само социални противоепидемични мерки след 15 юни На 15 юни изтича извънредната епидемична обстановка във връзка с пандемията на Covid-19. След тази дата ще останат само социалните мерки, каза премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено..

обновено на 03.06.20 в 20:05