Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книга срещу пластмасови отпадъци се разменя в три български града

Снимка: Facebook /Книги за смет

Поредно издание на кампанията „Книги за смет“ ще зарадва жителите на Бургас, Варна и Велико Търново в дните 27 и 28 юни. Всеки, който желае да се включи в екологичната инициатива, трябва да донесе годна за рециклиране незамърсена пластмаса, срещу която ще получи книга по негов избор. Началният час на събитията в трите града е 10, а книгите подбрани тази година са такива, които са в основата на филмови сюжети. Сред заглавията ще открием „Доктор Дулитъл“, „Дивото зове“, „Малкият принц“ и много други. Организаторите на събитието уверяват, че то ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. От първото издание на "Книги за смет" през 2013 г. досега у нас са рециклирани над 60 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България празнува на 24 май своя "духовен Великден"

"Само който не познава колко струва разрухата на невежеството, може да се страхува от цената на образованието. Нашата просвета, вяра и култура съградиха България като държава на духа и съхраниха народа ни", каза президентът Румен Радев на честването в..

публикувано на 24.05.24 в 15:55

60% от пълнолетните българи продължават да четат книги

По повод празника на културата, просветата и българската писменост – 24 май в София до 2 юни се провежда Пролетния панаир на книгата. Според проучване на агенция „Алфа рисърч“ и Обсерваторията за икономика на културата през 2023 г. 70% от пълнолетните..

публикувано на 24.05.24 в 12:10

С "Песен на азбуката" изпълнена от "Радиодеца" БНР отправя поздрав за 24 май

Българското национално радио (БНР) продуцира, записа и засне клип на "Песен на азбуката" изпълнена от вокална група "Радиодеца", която е поздрав за всички българи по света по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,..

публикувано на 24.05.24 в 10:32