Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19 в България: Ден 175

Снимка: архив

Новите случаи на Covid-19 в България отново са 157
За последните 24 часа, в страната са регистрирани 157 нови случаи, при направени 6337 PCR теста. Хоспитализирани са 712 души, от тях 59 са в интензивни отделения. По данни на Единния информационен портал, оздравелите за денонощието пациенти са 187, а 9 души са починали.

Раздадени са общо 36 милиона евро под формата на грантове
Малки и микро фирми са получили между 1 500 и 5 000 евро за преодоляване на икономическите последици от кризата с Covid-19. Грантовете с обща стойност 36млн. евро са по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност". В подкрепа на средните предприятия предстои да бъдат раздадени още 100 милиона евро безвъзмездна помощ, съобщи в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.

Близо 40 на сто от жалбите в България са заради провалени почивки зад граница
За последните 6 месеца, в Европейския потребителски център (ЕПЦ) у нас доминират жалбите за отложени и отменени полети, както и за провалени ваканции зад граница, посочи пред БНР директорката на центъра Соня Спасова. По думите ѝ, авиокомпаниите все още не могат върнат парите за отложени или отменени заради Covid-19 полети, тъй като са затрупани с жалби и обработката им се бави. При анулираните почивки зад граница, въпреки категоричните условия на резервацията без право на отмяна, двете страни успяват да стигнат до компромис, благодарение на ЕПЦ.

В Пловдив отчитат най-много заразени за денонощието
Новите случаи на Covid-19 в града под тепетата са 34, като така изпревари София, където са отчетени 26 положителни проби. Снощи бяха обявени 18 случая от Дома за хора с увреждания в Джурково, община Лъки.  Масовото тестване там започна, след като в сряда три жени, настанени в социалното заведение, дадоха положителен резултат за вируса. В Пазарджик случаите са 8, а в Смолянска област – 7. В  в региона са настанени шестима души. За денонощието са починали две жени.


Всичко по-важно за Covid-19 на български език можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса.

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриете на още девет езика – в чуждоезиковите секции на уебсайта на Радио България

Съставил: Дарина Григорова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 юни 2024 г.

Всичко тече, всичко се променя. Дали новото 50-то Народно събрание на България ще оправдае думите на Хераклит е въпрос на време, воля и вероятно още нещо. В "България днес" на 19 юни обобщаваме казаното и обещаното от новите 240 народни..

публикувано на 19.06.24 в 19:00

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00