Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибен фест в Царево готви кулинарни изненади

Снимка: БГНЕС

За десети пореден път Община Царево ще зарадва туристите с прясна рибена чорба, миди и още морски ястия. На 6 септември традиционният „Рибен фест Царево“ ще предложи на многобройните си гости да опитат от най-вкусните морски ястия, които Българското Черноморие може да предложи. Фестивалът се е превърнал в емблема за града и всяка година закрива кулминационно активния летен сезон.

Настоящото му издание предвижда кулинарни изненади и състезания. Наред с рибните изкушения за небцето, организаторите са подготвили  музика и добро настроение.


Хедлайнер на рибения фестивал тази година е една от най-популярните и обичани групи – музикантите от P.I.F., които ще изпълнят хитове и нови песни на специална сцена, изградена в морето! Фестивалът ще завърши със зрелищна многоцветна заря.

Царево е едно от най-популярните места за летен отдих по южното ни крайбрежие. Курортното градче привлича туристите с чудесните си пясъчни плажове, хубавите хотели и спокойствието на сенчестите му улички. Всяка година, специално за летовниците, общината организира наситена със събития културна програма.

Снимки: БГНЕС и namoreto.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31