Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибен фест в Царево готви кулинарни изненади

Снимка: БГНЕС

За десети пореден път Община Царево ще зарадва туристите с прясна рибена чорба, миди и още морски ястия. На 6 септември традиционният „Рибен фест Царево“ ще предложи на многобройните си гости да опитат от най-вкусните морски ястия, които Българското Черноморие може да предложи. Фестивалът се е превърнал в емблема за града и всяка година закрива кулминационно активния летен сезон.

Настоящото му издание предвижда кулинарни изненади и състезания. Наред с рибните изкушения за небцето, организаторите са подготвили  музика и добро настроение.


Хедлайнер на рибения фестивал тази година е една от най-популярните и обичани групи – музикантите от P.I.F., които ще изпълнят хитове и нови песни на специална сцена, изградена в морето! Фестивалът ще завърши със зрелищна многоцветна заря.

Царево е едно от най-популярните места за летен отдих по южното ни крайбрежие. Курортното градче привлича туристите с чудесните си пясъчни плажове, хубавите хотели и спокойствието на сенчестите му улички. Всяка година, специално за летовниците, общината организира наситена със събития културна програма.

Снимки: БГНЕС и namoreto.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47