Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

78-ма вечер на антиправителствен протест

Протест за чист въздух в Русе
Снимка: БГНЕС

Под наслова „Нас не ни е страх“ за 78 вечер в центъра на София се събират участниците в антиправителствения протест. 

Исканията са за оставка на премиера и главния прокурор, предсрочни избори и машинно гласуване. Подновен е и призивът за свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията, предаде кореспондент на БНР. Подробно за протеста - ТУК

В Русе на пореден протест за чист въздух излязоха жители на града, съобщи кореспондентът на БНР Ася Пенчева. Те настояват държавата да осигури мобилна станция за замерване на органични замърсители и незабавни мерки за установяване на предприятията замълсители. Иска се и оставката на еко министъра Емил Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54