Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се усилено по ваксинационния сертификат

Снимка: архив

Всички доставки на ваксини са планирани така, че да бъде осигурена реваксинация за имунизираните с първа доза. Пред БНР - "Хоризонт" заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева уточни, че независимо коя е ваксината, електронната система работи по един и същи алгоритъм. 

Работи се усилено и по т.нар. сертификат при ваксиниране, съобщи Жени Начева и поясни, че въпросът има политически, правен, медицински и етичен измерител. По думите ѝ, позицията на здравното министерство е, че крайното решение за сертификата не трябва да дискриминира хората, които не желаят да си поставят ваксина. 

Очаква се на 17 март да бъде публикувано предложението на ЕК за т.нар. зелени паспорти, което да бъде обсъдено от българските институции и експерти.

Подробности по темата вижте и чуйте ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00