Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: България излезе от третата вълна на Covid-19

Снимка: Пресслужба на МС

България е излязла от третата вълна на коронавируса. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов на брифинг със здравния министър в оставка Костадин Ангелов като се позова на изследване на Института "Роберт Кох". Той посочи, че този добър резултат у нас е постигнат с много по-леки мерки, отколкото в останалите страни, където е имало пълно затваряне. 

По данни на института, страната ни вече влиза в зоната с риск от заразяване с Covid-19, след като е излязла от зоната на високорисковите държави

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 август 2024 г.

Темите в "България днес" ще ни заредят с ведрина и доза патриотизъм – срещаме ви с някои от децата, отличени за  творческите си интерпретации на тема "Моят корен български". Доколко България е важно понятие за българчетата в района на Париж ще разберем от..

публикувано на 08.08.24 в 19:00

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00

България днес - 6 август 2024 г.

В „България днес“ на 6 август се спираме на политическата ситуация в страната през погледа на анализатора Светлин Тачев. За това как природните бедствия ни заставят да променяме начина си на живот и държавната политика спрямо тях, разговаряме с Тома..

публикувано на 06.08.24 в 19:00