Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

Нова среща в „Родина зад граница“ с "Радио България" и програма "Хоризонт"

В нощта на събота срещу неделя съвместният екип на „Радио България“ и програма „Хоризонт“ на БНР ще ви предложи поредна среща в месечната рубрика "Родина зад граница" , посветена на българите в чужбина и на чужденците, избрали страната ни за свой..

публикувано на 09.10.21 в 11:44
Цветана „Сиси“ Денкова

Филмът "Ароматът на липи" ще разкаже за живота на българската диаспора в САЩ

Родената в България и израснала в Мемфис режисьорка Цветана „Сиси“ Денкова ще заснеме филмa „Ароматът на липа“. Това съобщава на страницата си във Фейсбук посолството на САЩ в София, позовавайки се на сайта eu.commercialappeal.com. Лентата ще разказва..

публикувано на 07.10.21 в 16:07

Най-много секции в чужбина за изборите ще има във Великобритания и Турция

Вече са подадени 11 187 заявления за гласуване извън страната за предстоящите на 14 ноември президентски и парламентарни избори в България. Към момента в 3 държави има по повече от 1000 подадени заявления - Турция /4273/, Великобритания /1341/ и Германия..

публикувано на 07.10.21 в 15:08