Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…. От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00