Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.
Още от категорията

България днес – 23 Май 2023 г.

В очакване на най-светлия и обединяващ български празник – 24 май и часове преди да бъде обявен тазгодишният носител на наградата "Букър“, а тя за първи път в историята може да бъде присъдена на българин, ние ви приветстваме на територията на българското..

публикувано на 23.05.23 в 19:00

България днес – 22 май 2023 г.

В „България днес“ – обобщение на новините от деня, прогноза за времето у нас и по света. Специален гост е посланикът на Сърбия у нас Желько Йович, с когото разговаряме за двустранните ни отношения, за проблемите на българското национално..

публикувано на 22.05.23 в 19:00

България днес – 19 май 2023 г.

В последния ден от седмицата в предаването „България днес“ ще поговорим за политическата изборна седмица на Балканите, ще отидем до Лазурния бряг, за да усетим вълнението от филмовия фестивал в Кан и ще се настроим празнично за предстоящите дни на..

публикувано на 19.05.23 в 19:00