Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През нощта Народното събрание прие актуализирания държавен бюджет

Снимка: БГНЕС

На среднощно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на държавния бюжет. Така приходната част се увеличава с 2,5 млрд. лв., а разходната с 2,3 млрд. лв.

Основният акцент са мерките в подкрепа на заетостта (207 млн. лв. за социални дейности) и на бизнеса (440 млн. лв.). За първи път са отделени средства за компенсиране на загубите на авиопревозвачите и на туроператорите. За погасяване на част от неразплатените средства за строежи на Агенция „Пътна структура“ са определени 320 млн. лв.; за здравеопазване – 225 млн. лв.; за справяне с мигрантската криза – 60 млн. лв. Почти без промяна продължават и досегашните мерки 60/40 и „Запази ме“ в подкрепа на бизнеса и работещите в условията на епидемия.

Още от категорията

Бизнесът недоволен от компенсациите за скъпия ток, гражданите защитени с мораториум

Електрическата енергия на свободния пазар поскъпна неколкократно през последните месеци. От началото на 2022 г. средната цена на тока в България е 131,95 евро за мегаватчас срещу 95 евро през юли миналата година , но през този период имаше и..

публикувано на 10.01.22 в 10:29

Асен Василев: Не се обсъжда намаляване на ДДС за енергоносителите на 10%

В края на месеца - след съгласуване с министерствата и социалните партньори, ще бъде внесен в Народното събрание проектът на бюджет за 2022 г., съобщи пред БНР финансовият министър и вицепремиер Асен Василев. По думите му, размерът на максималния..

публикувано на 09.01.22 в 13:23
Иван Иванов

Председателят на КЕВР очаква коментар от Европейската комисия за действията на премиера

Председателят на КЕВР Иван Иванов окачестви като “абсурдно” твърдението на премиера Кирил Петков, че енергийният регулатор не е защитил публичния интерес при повишаването на цената на природния газ от 1 януари с близо 30%. “ Това означава две неща -..

публикувано на 09.01.22 в 11:01
Подкасти от БНР