Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


Още от категорията

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан (вляво) и на България Теодора Генчовска

България иска задълбочаване на сътрудничеството със Саудитска Арабия

Саудитска Арабия е сред най-важните партньори на България в Близкия изток, заяви българският външен министър Теодора Генчовска след срещата в София с гостуващия външен министър на кралството принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Бихме искали да задълбочим..

публикувано на 26.05.22 в 18:10
Петро Порошенко

Бившият украински президент призова България да не се плаши от Путин

За да има мир, се нуждаем от три неща - оръжия, оръжия и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия са тези за защита. Вторият вид - това е ембарго и санкциите. А третият - депутинизацията на Русия, Европа и света. Това каза бившият президент..

публикувано на 26.05.22 в 10:48

Премиерът критикува в Давос зависимостите на Европа от Русия

Войната в Украйна ни завари в сърцето на множество кризи, защото допуснахме да бъдем зависими от Русия, заяви премиерът Кирил Петков в панел на Световния икономически форум в Давос. Петков допълни, че "не можем да отговорим на войната по начина, по..

публикувано на 26.05.22 в 08:39