Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


Още от категорията

Принц Фейсал бин Фархан ал Сауд

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия е на посещение в България

Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще приеме министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия – принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Двамата министри ще проведат среща на четири очи, след което са предвидени и пленарни разговори между..

публикувано на 26.05.22 в 06:25
Хорхе Милтон Капитанич (вляво) с посланика на Аржентина в България Алфредо Атанасов.


Снимка: Facebook /Хорхе Милтън Капитанич

Аржентинската провинция Чако предлага огромен потенциал за български инвестиции

Инвестиции, търговия и култура - това бяха основните акценти на посещението в София на Хорхе Капитанич, губернатор на провинция Чако в Аржентина и най-високопоставеният официален представител на тази страна, който е идвал в България през последните..

публикувано на 25.05.22 в 12:49
Асен Василев

България иска разяснения от Еврокомисията за вноса на руски газ в ЕС

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призова Еврокомисията да изясни дали различните държави в ЕС са третирани различно от "Газпром" и има ли нарушаване на санкциите от страна на компании в някои държави членки. Това стана след информации,..

публикувано на 25.05.22 в 08:42