Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата ще започне с топло за сезона време

Снимка: Радио Шумен

След обяд от запад облачността ще се разкъса, на места в Западна България - до предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно ясно време, но в равнините и низините видимостта отново ще се влоши. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. 

Утре до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°.

Над планинитеутре до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05

"Булгаргаз" продължава да преговаря за промяна в договора с турската "Боташ“

Представители на "Булгаргаз" и турската компания „Боташ“ проведоха в София пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества. Във връзка с решението на Народното събрание, с което на министъра на..

публикувано на 15.08.24 в 18:14

Трима с обвинение за присвояване чрез кредит на 150 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка, Иван Георгиев, представител на "Роудуей кънстракшън" - фирма на Гайтански, и бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев (2017-2020) са обвинени за необезпечен кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за..

публикувано на 15.08.24 в 16:11