Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата ще започне с топло за сезона време

Снимка: Радио Шумен

След обяд от запад облачността ще се разкъса, на места в Западна България - до предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно ясно време, но в равнините и низините видимостта отново ще се влоши. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. 

Утре до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°.

Над планинитеутре до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 13

В брой 13 на предаването слушайте: Разговор за творческите заложби и българските корени на български деца от чужбина - интервюта с Бояна Илиева от Мексико, Димитра Митева от Кипър и Дарина Генова от Украйна; Отец Иван от Рим..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

През юли БНР получи почти 400 писма от 19 държави

Здравейте, скъпи приятели! С радост съобщаваме, че след появата на новите QSL-картички на БНР получихме цяла лавина от писма. Само през юли те са почти 400! Най-активни се оказаха нашите потребители от Германия и Индия. "Винаги..

публикувано на 15.08.24 в 09:25

От турската "Боташ" идват в България за преговори по споразумението с "Булгаргаз"

Представители на турската енергийна компания "Боташ" идват в България за преговори с "Булгаргаз" по исканото от страната ни преразглеждане на споразумението между двете компании. Това беше една от темите, обсъдени от министъра на енергетиката Владимир..

публикувано на 15.08.24 в 07:10