Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва с дует на „Детската Евровизия“ в Париж

На 13 ноември песента на България ще бъде представена официално

Снимка: личен архив

Конкурсът ще се проведе на 19 декември т.г. под наслов "Imagine" ("Представи си"). След петгодишно прекъсване, страната ни се завръща на престижния международен форум и ще бъде представена от Денислава Димитрова и Мартин Стоянов с песента VoiceofLove - "Гласът на любовта". Младите изпълнители работят заедно от 4 години към Студиото за поп-рок певци при Младежкия  център в Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали.

12-годишната Денислава се занимава с пеене от 6-годишна, а другата й страст е модерният балет. Нейният партньор, 13 -годишният  Мартин, освен че пее на български, италиански, руски и английски език, свири на пиано и вече композира.

Това ще бъде шестото участие на България на „Детската Евровизия“, като през 2015 г. страната ни беше домакин на музикалните таланти от Европа. Предстои официалното представяне на песента Voice of Love по БНТ. Да пожелаем успех на младите ни надежди!

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15