Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Атанас Атанасов, министър на културата

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро  за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12..

публикувано на 10.04.22 в 12:45

Националната изложба на карикатурата отвори врати за 47-ми път

„Светът е оцелял, защото се е смял!“- крилата фраза на сатирика Радой Ралин сякаш трудно се прокрадва в сърцата ни тези дни, въпреки че носи цялото „спасение“ на душите по пътя на живота. Българските карикатуристи добре знаят това. Като на шега тази..

публикувано на 10.04.22 в 10:05

„Фокус Украйна“ в пролетното издание на фестивала „Master of Art“

Четири българска града посрещат най-доброто документално световно кино за изкуства от последните години – София, Пловдив, Варна и Стара Загора са домакините на 7-то пролетно издание на филмовия фестивал „Master of Art“. Официалната програма започна на 7..

публикувано на 09.04.22 в 12:05