Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В памет на Димо Стоянов

Концерт-спектакъл „Приказката P.I.F. – невиДИМО“

Снимка: БГНЕС

Димо Стоянов от група P.I.F., който ни напусна преди малко повече от година, продължава да е в сърцата на своите приятели и почитатели. През 2021 г. се организираха многобройни събития в негова памет, а за 21 декември 2021 г., когато се навърши една година откакто Димо си отиде от този свят, беше насрочен концерт-спектакъл, озаглавен „Приказката P.I.F. – невиДИМО“. По-късно спектакълът беше отложен за 14 януари т.г. Както знаем, една от най-красивите песни, които свързваме с гласа на Димо, е „Приказка“, той е автор на текста, Иван Велков – на музиката, аранжиментът е на групата. „Макар и невиДимо, той отново ще е с нас на сцената, както е бил през всичките тези години“ – споделят музикантите от групата, избрали думата „невидимо“, заради съдържащото се в нея име на обичания им колега и приятел. В концерта, посветен на Димо, заедно с останалите от P.I.F в Sofia Live Club ще свирят и пеят Ерсин Мустафов, Владимир Михайлов, Никѐца, Виктор (Gabana) и Михаела Ненова - цигулка.

„В шепот си губя ума…“

Според участниците „Приказката P.I.F. – невиДИМО“ няма да е просто концерт от поредицата в памет на Димо, това ще е спектакъл за чудните хора, които живеят в сърцата ни, за едно голямо непораснало дете, което е слушало в захлас музиката на Фреди Меркюри и е мечтаело да бъде като него. За любовта – онази истинска, вселенска любов, за която няма граници и време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25