Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.


Още от категорията

Облачен и дъждовен край на седмицата

В събота ще е облачно. До обяд над Западна България, в следобедните часове и в останалата част от страната ще превали, на места и интензивно. Максималните температури ще са от 24 до 29°, в София около 24°.  Над Черноморието преди обяд ще е слънчево...

публикувано на 12.08.22 в 18:25

По-кратка карантина за ваксинираните срещу Covid-19

Ваксинираните срещу коронавирус да карат по-кратка карантина е идея, която ще бъде обсъдена във вторник от експертния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи служебният ресорен министър Асен Меджидиев. По думите му, ако на петия или на..

публикувано на 12.08.22 в 16:23

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е регионална военна сила Според годишния доклад на американския военен сайт Global Firepower Сърбия има най-голямата военна сила в Западните Балкани. По общо 50 критерия сръбската армия е на 61-во място по мощ в света и е с..

публикувано на 12.08.22 в 11:06