Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ отбелязва празника си с богата програма

Снимка: Facebook /Св.св. Константин и Елена

Най-старият ни  морски курорт „Св. св. Константин и Елена“, на Северното ни крайбрежие, ще посрещне празника си с богат събитиен календар и атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. Честванията започват на 21 май в 9 часа от Манастира „Св. св. Константин и Елена“ с тържествена света литургия и водосвет. Пред самия манастир ще има детски празник, както и конкурс за рисунка на асфалт с награди за най-добрите художници.

Празничният концерт ще започне от 18.30 часа, на сцената с часовниковата кула в Търговски център „Приморски“. Подготвена е перна, оперетна, балетна и фолклорна програма, с участието на солисти от Държавна опера – Варна и на танцьори от Фолклорен ансамбъл „Варна“.

За всички гости на курорта са предвидени отстъпки, започващи от 21 %, в хотели, ресторанти, СПА центрове и търговски обекти. На празника е посветено и специалното издание на Фермерски пазар.

Първият почивен дом в „Св. св. Константин и Елена“ отваря врати през 1908 година. Курортът е наречен на разположения в околностите манастир Св. св. Константин и Елена“, който е от XIV – XVI век.

Още за курорта и са светата обител ще научите ТУК.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският щанд в Букурещ

Българският туризъм се представя на изложения в Букурещ и Кишинев

С най-големия национален щанд от 300 квадратни метра България се представя на най-авторитетното туристическо изложение в Румъния. Събитието се провежда за 49-и път в най-големия изложбен център на Букурещ „Ромекспо“.  От страната ни на форума..

публикувано на 17.02.24 в 11:42
Скалната скулптура Главата в тракийското светилище Градище

Човешки лица, скални костенурки, жертвеници и провиралки – "Градището" пази хилядолетни тайни

Местността "Градището" в Западните Родопи е осеяна със скални силуети на хора и животни, които са били дооформени от човешка ръка преди близо 7 хиляди години. В наши дни тези загадъчни скулптури са достъпни благодарение на туристически маршрут, а мястото..

публикувано на 13.02.24 в 09:55

Връзката между планината и хората - в ретроспективна изложба

Имената на първите туристи, "покорили" Витоша, тяхната екипировка и маршрути на изкачване – с тези и много други любопитни експонати привлича вниманието на столичани изложбата "Туризмът на Витоша – от първите стъпки до днес". Тя е подредена в..

публикувано на 11.02.24 в 08:10