Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Столичният Южен парк е домакин на Азиатския фестивал

Снимка: БГНЕС

В събота, 2 юли, в 10.00 часа в Южния парк в София (зад музея „Земята и хората“) започва четвъртото издание на Азиатския фестивал „Съкровища от Изтока“.

Събитието се организира от посолството на Индонезия в България, в партньорство с още 11 дипломатически представителства от Азия и ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от категорията

Изложба в Ямбол предлага разходка в кулинарното минало на България

В Ямбол беше открита първата в страната изложба с български кулинарни печатни издания от 1870   година до наши дни . Експонатите са част от уникална сбирка, собственост на колекционера Марин Лесев. В течение на повече от три десетилетия той събира..

публикувано на 08.11.22 в 11:25
Вицепрезидентът Илияна Йотова организира Международен форум за кирилицата.

Международен форум за кирилицата се противопоставя на подмяната на исторически факти от миналото на България

"Именно в българските земи учениците на Кирил и Методий създадоха книжовни средища, които издигнаха България до втори център на православната цивилизация след Византия. Тук бяха основата и коренът, от които да черпи сили и да избуява всеславянската..

публикувано на 07.11.22 в 12:20

Българисти се събират на форум за кирилицата

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира международен форум за кирилицата наречен "И ний сме дали нещо на света". На 7 ноември в Националния дворец на културата се събират известни българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва,..

публикувано на 06.11.22 в 14:38