Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Открива се новият ловен сезон

Снимка: БГНЕС

Всяка година втората събота на август дава началото на новия ловен сезон. Разрешени за отстрел са пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Груповото и индивидуалното ловуване на дребен дивеч е позволено в събота, неделя и дните, обявени за официални празници.  

Служебният министър на земеделието Явор Гечев пожела “наслука” на ловците и подчерта, че страната ни води целенасочена политика за опазване на дивечовите популации, която се изпълнява заедно с ловните сдружения.

Още от категорията

Вятърът отслабва, облачността намалява

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до предимно ясно. Вятърът ще отслабва и в повечето райони ще стихне.   Утре сутринта, на 26 ноември, ще е студено с минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг до 5-6°, в..

публикувано на 25.11.22 в 18:05

1/3 от жертвите на домашно насилие се отказват от дела заради страх

С протестни прояви в София и Пловдив различни организации отбелязват днешния 25 ноември, обявен за Международен ден за премахване на насилието срещу жени. Неофициалната статистика сочи, че и тази година са извършени повече от 20 убийства на жени при..

публикувано на 25.11.22 в 15:47
 ГКПП Маказа

Обявени за издирване деца са върнати в Германия 

Три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, са върнати в Германия, съобщи БТА. В операцията са участвали служители на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на..

публикувано на 25.11.22 в 13:45