Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Открива се новият ловен сезон

Снимка: БГНЕС

Всяка година втората събота на август дава началото на новия ловен сезон. Разрешени за отстрел са пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Груповото и индивидуалното ловуване на дребен дивеч е позволено в събота, неделя и дните, обявени за официални празници.  

Служебният министър на земеделието Явор Гечев пожела “наслука” на ловците и подчерта, че страната ни води целенасочена политика за опазване на дивечовите популации, която се изпълнява заедно с ловните сдружения.

Още от категорията

Снимка: Георги Аргиров, Радио Кърджали

Топлото време подмами щъркели да зимуват в страната ни

2-3 щъркела, смятани за предвестници на пролетта, вече са пристигнали в кърджалийското село Петелово. Още в края на миналата година птиците са били забелязани от местни жители, а появата им стана известна след снимки в социалните мрежи. „Поне от 20..

публикувано на 22.01.23 в 11:45
Олексий Арестович

Олексий Арестович: Спечелването на войната зависи от западните доставки

"Украйна няма да загуби войната. Но спечелването й става все по-трудно, защото Путин полага свръхусилия, за да не я загуби. Например преди малко повече от месец на територията на Украйна имаше около 210 000 руски войници, а днес те са 320 000". Това каза..

публикувано на 22.01.23 в 10:16

Българско момиче впечатли журито в конкурс за красиви и даровити деца в Тайланд

Преди да проговоря още на две години съм започнала да пея, казва ученичката от Четвърта езикова гимназия във Варна Божана Атанасова, която завоюва няколко първи награди от световния конкурс “Kids Star International”, проведен в гр. Патая, Тайланд...

публикувано на 22.01.23 в 10:15